miércoles, diciembre 21, 2011

NOVETATS DE NOVEL·LA JUVENIL NADAL 2011




Cazadores de sombras, los orígenes: 1. Ángel mecánicoClare, Cassandra
Tessa Gray està disposada a trobar el seu germà. Per fer-ho, es dirigeix a Londres, on serà segrestada per una organització secreta anomenada el Club Pandemonium, i rescatada pels Caçadors d’ombres. Aviat, la Tessa veurà el seu cor dividit entre en Jem, que la seva bellesa amaga un fosc secret, i en Will, que amb la seva hirient ironia i canvis d’humor constant la mantenen a distància, mentre els tres intentes salvar... el món.
En aquesta nova saga dels Caçadors d’Ombres, la Cassandra Clare ens porta de nou al seu univers i ens fa remuntar fins a l’època victoriana d’Anglaterra. Podeu visitar aquí la pàgina web i seguint aquest enllaç podeu veure el 'book trailer' de la novel·la, on, com si fos una pel·lícula, s'explica l'argument, si més no, i encara que està en anglès, val la pena fer-hi una ullada.
La mort a dos-cents deu
Cervera, Jordi
La Brigada d’Investigació dirigida pel sergent Joan Pons s’enfronta en aquesta ocasió a un doble homicidi especialment macabre. Els cadàvers de dues joves estudiants de policia, germanes bessones, apareixen enmig del que aparenta ser una sèrie de crims rituals o satànics. Tanmateix, les seves investigacions els condueixen a un carreró sense sortida: no hi ha proves ni cap pista. La pressió creix i l’alarma s’instal·la en la societat. Fins que Carla Pons s’infiltra i dóna un gir a la trama...

El niño que soñaba con un caballo
De Cesco, Federica

Quan en Felip vol alguna cosa, remou cel i terra per aconseguir-lo. El que vol ara és a Chico, un cavall petit i vigorós. L’inconvenient és que l’animal ja té propietària: la Luna, una nena gitana. Quan el Felip se n’adona de que les intrigues que planeja per aconseguir el cavall tenen greus conseqüències, ja és massa tard: els gitanos han hagut de fugir de la ciutat. Per sort, a en Felip se li presenta una segona oportunitat. Voldrà el destí que torni a creuar-se els camins del Felipe i la Luna?

A Magharna

Golding, Julia

La Rain treballa d’amagat, perquè la llei no permet que les dones siguin membres del gremi dels vidriers. Quan arriba la notícia que a la misteriosa ciutat de Magharna necessiten un bon vidrier per al sumptuós palau del temible i despòtic Senyor, la Rain no s’ho pensa dues vegades. Disfressada, emprèn un llarg viatge cap a un món desconegut. Sola, i en un país estrany que és a les portes d’una revolució, la Ran ha d’enfrontar-se a tota mena de perills i també ha d’esforçar-se a guanyar-se l’amistat d’en Peri, un falconer que pertany a la casta més baixa de Magharna, i que no té permès relacionar-se amb estrangers.

Yo conocí a Muelle

Gómez Soto, Jorge

Muelle va ser el primer grafiter de Madrid, una llegenda per a tot el que pertanyi al món del grafiti. I Spirit el va conèixer. Per això en Luis l’admira, i vol ser un d’ells. Tot i que no pinta bé. Tot i que a la noia que li agrada no l’interessin els grafitis. Tot i que el destí li tingui preparada una història diferent.

Quan no te’n vas

Hernández, Pau Joan

Hem dic Lorena i no sé si he de dir que tenia setze anys i ja no els tinc, o bé que tenia setze anys i continuaré tenint-los per sempre. Em dic Lorena i fa aproximadament un mes i mig que estic morta. Els lectors més experts deuen estar pensant que quan dic que sóc morta, ho dic en sentit figurat, fent servir una metàfora exagerada i morbosa, però les metàfores no em van gens. A mi m’agrada anomenar les coses pel seu nom i que se m’entengui. I si dic que estic morta, el que vull dir és exactament que estic morta. Morta i enterrada, per ser més precisos. El que passa és que no tinc ni idea de per què ni per a què sóc encara aquí. Per no saber, no sé ni com vaig acabar morta...
Delirium
Oliver, Lauren
Segle XXII. L’amor ha estat diagnosticat com una malaltia perillosa considerada l’origen de tots els mals de la humanitat. A la Lena li falten 95 dies per a la cura, una operació obligatòria per extirpar tot rastre de la malaltia i entrar a formar part d’una societat uniforme i sotmesa on tothom té el camí marcat. El compte enrere avança inexorablement cap al fatídic dia de la cura, quan apareix l’Alex, un membre de la resistència. La Lena haurà de prendre la decisió més difícil de tota la seva vida.
Aquesta novel·la també té el seu book trailer, podeu veure'l en aquest enllaç

Sala de conflictes
Sierra i Fabra, Jordi
Trenta alumnes participen en una sessió que hi ha a la Sala de conflictes de l’institut. Tres d’ells formen el “tribunal” que fa de mediador entre dos nois per un telèfon mòbil esmicolat. El grup de joves haurà de resoldre l’incident sense la presència dels adults. Malgrat les pors inicials, cadascun d’ells haurà d’exposar la seva versió dels fets a la reunió i assumir les conseqüències de les seves paraules. La sessió provocarà que surtin a la llum problemes de convivència, humiliacions i pors reprimides, i els demostrarà que tard o d’hora la veritat sempre acaba imposant-se
El tramvia blau
Trigo, Xulio Ricardo
Els pares de la Marta són de vacances; el seu germà va a la seva i ella s’avorreix força. Però la visita d’en Pau, un cosí llunyà que va en cadira de rodes i a qui feia anys que no veia, l’embolicarà en una trama detectivesca impensable. Un ésser fantasmagòric vol fer fora en Pau del casalot on viu: la famosa Rotonda, a l’avinguda del Tibidabo.

Extras
Westerfield, Scott
Tras la fi de l’era dels perfectes, la societat està sumida en un renaixement complet... en el que la popularitat mana. Ser famós implica tenir millor casa, millor roba i fins i tot, millors amics. En canvi, no ser-ho et converteix en invisible, en un perdedor, en un complet desconegut. En definitiva, en un extra.
L’Aya Fuse ho és. Però als seus quinze anys hi ha quelcom que ja té molt clar: per res del món pensa resignar-se a l’anonimat. I, com la Tally uns anys enrera, l’Aya està disposada a tot per fer realitat els seus somnis.

També podeu consultar la guia de novetats de Novel·la Juvenil i Còmic clicant aquí

1 comentario:

Calidoscopi 9barris dijo...

De esta lista de novedades he leído dos libros. Delirium y El ángel mecánico.
Delirium, me ha parecido más de lo mismo, está bien escrito, pero le falta originalidad. El hecho de que la edición fuera tan nefasta (con tantos errores tipográficos) tampoco ayuda.
El ángel mecánico, me ha parecido más interesante, está bien escrito y es entretenido. No conocía la saga de Cazadores de sombras pero al menos pienso continuar con esta trilogía.