lunes, marzo 21, 2011

NOVETATS DE NOVEL·LA JUVENIL MARÇ 2011



Reckless. Carn de pedra
Funke, Cornelia
Durant anys, en Jacob Reckless ha gaudit dels secrets i dels tresors que s’amaguen darrere del mirall. Ara, però, caldrà que posi a prova tot el que ha après. En John, el seu germà petit, l’ha seguit, i la màgia negra el convertirà en una bèstia si en Jacob no troba la manera de salvar-lo.
Afanya’t, Jacob Reckless, la carn de pedra s’escampa molt ràpidament.
Els móns que crea la Cornelia Funke són molt grans i variats, per això els seus fans han creat aquesta web, on trobareu a més d’informació, recomanacions de l’autora, concursos de dibuix i de relats i moltes coses més.

Mi último verano
Almond, David
Un nadó abandonat en meitat del bosc. Un escriptor aïllat del món. Una fotògrafa a la recerca d’inspiració. Un nen que fuig d’un genocidi i d’un passat que el turmenta. Una punk adolescent amb ganes de menjar-se el món. Un noi violent i perillós convertit en artista de moda. Tots aquests personatges tan diferents tenen quelcom en comú: en Liam, el protagonista d’aquesta novel·la, que els canviarà la vida, sense voler, al temps que l’estiu canviarà la seva per sempre.

Sé que estás allí
Carreras de Sosa, Lydia
“Veu d’espinguet”, “colomí”, “flautí”, “corneta”. Els insults ressonen a les oïdes d’en Rosendo Moncadas. El seu trastorn de les cordes vocals l’ha convertit en la diana de les humiliacions i l’assetjament del Lautaro, tres anys major que ell. Tot i que creia tenir la seva vida sota control, adverteix que comença a ser un infern: s’ha posat malalt, evita els seus amics i suspèn tots els exàmens. A més, té por d’explicar el seu malson als seus pares o professors, doncs no vol que el prenguin per un covard. En Rosendo està desmoralitzat i no veu cap sortida, fins que, de sobte, se li presenta una solució inesperada.


Un altre món, 1: Els tres herois
Chattam, Maxime
El món ja no és com el coneixíem. Una terrible tempesta n’ha destruït l’equilibri: la ciutat ha quedat arrasada; els animals, que han fugit del zoo, es mouen lliures pels carrers; els adults han desaparegut, i els que no ho han fet s’han convertit en perillosos mutants. En Matt i en Tobias, dos adolescents de Nova York, hauran d’organitzar-se i fer l’impossible per sobreviure en aquest altre món.
Per estar al dia de les publicacions d’aquest autor francès podeu visitar aquesta web on a més a més, podreu llegir abans que ningú el primer capítol del segon llibre de la trilogía.

Sempre enfadada. El diari de l’Aurora, 2
Desplechin, Marie
Els pares de l’Aurora l’envien a viure a casa els avis. Ella està enfadada: se sent abandonada, com un paquet que fa nosa. La vida a cals avis és molt avorrida: el telèfon està just al costat de la butaca on l’avi només s’aixeca per menjar, no té ordinador, la seva millor amiga està lluny... A més, com que ha de repetir curs, va a una classe de nans malèfics. A poc a poc, però descobreix que viure allunyada de les seves germanes no és tan terrible; i que si s’hi esforça pot arribar a treure fins i tot bones notes; i que algun dels nous companys no és absolutament insuportable. Així entre moments d’eufòria i moments de depressió, l’Aurora va tirant endavant.
Vampire kisses, 2: Kissing coffins
Schreiber, Ellen
Després d’haver conegut el guapo i misteriós Alexander Sterling, el fosc món de la Raven, una jove gòtica, adquireix una nova i brillant lluminositat. Però, tal com succeeix a la seva pel·lícula favorita, Kissing coffins, la Raven sap que l’amor sempre té les seves complicacions; especialment en el seu cas; perquè l’Alexander amaga un gran secret que no sembla disposat a compartir.
Quan l’Alexander desapareix, la Raven abandona la seva ciutat, Dullsville, per iniciar la perillosa –dolent inclòs- recerca del seu estimat. Aconseguirà mantenir-se sana i estalvia, sense importar qui –o què- trobi al seu camí?
La modelo descalza
Sierra i Fabra, Jordi
En Jon Boix, periodista, acaba de tornar d’un viatge per Àfrica, on ha anat a investigar sobre les màfies del món de la moda que busquen noves candidates. A la seva tornada, rep una notícia: l’Alejandra, una de les més famoses top models espanyoles, i la seva núvia fa tres anys, ha estat acusada d’assassinat després d’una nit d’alcohol i drogues. Però en Jon, malgrat les evidències, no creu que ella hagi mort ningú. Es proposa, doncs, buscar l’Alejandra, que ha desaparegut, i demostrar la seva innocència. Una cursa contrarellotge.
La modelo descalza és un viatge als inferns de la fama en general i del món de les top models en concret. Noies molt joves sotmeses a la brutalitat d’un mercat ferotge. El preu de l’èxit a vegades és massa car: solitud, anorèxia, alcohol, drogues... El costat fosc del món de la moda que pocs coneixen i que aquí es mostra amb tota la seva cruesa, envoltat per un trepidant cas policíac... i sentimental.

Especiales (Saga Traición, 3)
Westerfeld, Scott
Ja fa molt de temps que la Tally va deixar de ser una imperfecta rebel i indisciplinada. Per aquell temps, ella encara creia que els especials no eren més que un rumor sinistre i esfereïdor: d’ells es deia que eren ràpids, atractiu i cruels com ningú. Irònicament, el destí l’ha portat a convertir-se en especial, i, després de sotmetre’s a la més sofisticada de les operacions quirúrgiques, ha rebut una missió: acabar amb la resistència...
Tercera part de la nissaga començada amb Traición i seguida per Perfección. Si us agrada aquest escriptor, podeu estar al dia de les seves novetats al seu blog on trobareu molta informació, vídeos, etc. Això si, està en anglès.

No hay comentarios: