miércoles, julio 29, 2009

EN FASE DE RODATGE EL DIARI DE LA CARLOTA
Les aventures de la Carlota, personatge creat per la Gemma Lienas, aviat veuran llum en la seva versió al cinema. Si voleu seguir el rodatge de la pel·lícula podeu visitar aquest bloc.
Al club vam llegir aquest últim curs El diari vermell de la Carlota però a la biblioteca podeu trobar també El diari blau de la Carlota; El diari lila de la Carlota; Així és la vida, Carlota!; Ets galàctica, Carlota! i El Gran llibre de la Carlota.

martes, julio 28, 2009

NOVETATS DE NOVEL·LA JUVENIL DE JUL-AGO 2009

CARRANZA, Maite. Màgia d'una nit d'estiu.

La Marina, una estudiant desastrosa enamorada del nòvio de la seva germana, es veu obligada a suplantar-la i fer creure a tothom que és l'Àngela. Qui podia en un sol dia créixer dos anys, deu centrimetres, dues talles de sostenidors, trenta punts de coeficient intel·lectual i, a més, canviar el color dels ulls i dels cabells?

Humor, amor i fantasia en aquesta comèdia d'embolics en la qual ningú no és el que sembla i en la qual, finalment, tots acaben descobrint la seva veritable raó de ser.




CLAYTON, Emma. El rugit: un nou futur és a punt d'esclatar.

Els bessons Mika i Ellie viuen darrere un mur, protegits de la Plaga Animal. O això és el que els han dit. Perquè quan un d'ells desapareix, l'altre descobreix que el seu món està construït a base de mentides. Decidits a retrobar-se, van a la recerca de la veritat.


HURLEY, Tonya. Ghostgirl.

A l'institut, la Charlotte és una mena de noia que ningú no trobaria mai a faltar. I llavors un dia passa l'impensable: ella mor i es converteix en invisible de debò. Però que sigui morta no significa que s'hagi resignat que ningú li faci mai cas, només que a partir d'ara haurà de ser més "creativa" per cridar l'atenció.


LATORRE, José María. Els ulls al mirall.

Després de la pèrdua de la seva esposa Alice en un accident d'avió, l'egiptòleg John Hadley decideix retirar-se a un petit proble prop de Worcester tot buscant la tranquil·litat. Però ben aviat aquesta es veu alterada per uns horribles fets sobrenaturals que s'esdevenen a l'interior d'un antic casalot abandonat anomenat Blackdawn House. Però no és fins que rep una amenaça de mort que en John demana ajuda al famós detectiu Henry Saville ja que està convençut que ell aconseguirà resoldre aquest terrible misteri.


MANSO, Anna. Canelons freds.

La Didi i la Monsti són dues adolescent que se les empesquen totes per entomar amb humor la vida quotidiana, la difícil relació amb els companys de classe, les dèries dels professors i els conflictes familiars. La Didi descobreix el poder alliberador d'escriure i transforma tot el que els passa en les aventures esbojarrades de dos personatges delirants: l'arqueòleg karateka i el seu amic Quimsta.


MARTIN, Andreu; RIBERA, Jaume. Flanagan flashbacks

Us diu res el nom de Clara Longo? A en Flanagan sí, perquè encara que ja tingui divuit anys, surti amb la Nines i tingui moto, el primer amor no s'oblida mai. La Clara segueix malvivint a casa dels seus oncles, però aquesta vegada els problemes encara són més seriosos, perquè és acusada d'assassinat. El Flanagan està disposat a ajudar-la, però ni s'imagina el que descobrirà. Com sempre, les feines de detectiu mai no vénen soles...


SANTOS, Care. Dos lunas.
Un món arrasat. Un dictador implacable que governa amb ma de ferro, obsesionat amb l'extermini del Clan de les Dues Llunes, els únics habitants del planeta capaços de fer-li ombra. Dos germans que són l'única esperança de la civilizació. Una fortalesa al mig de l'oceà. Un mussol que sembla molt més del que és. I una nena especial perduda en mig d'un món d'ombres i dubtes.

SIERRA I FABRA, Jordi. En un lloc anomenat guerra.
Una guerra llunyana, un pais desconegut, un jove periodista que debuta com a corresponsal i un adolescent disposat a fer-li d'intèrpret a l'infern. Mès enllà de la guerra de les necessitats de l'un i de l'altre, de la supervivència del nen i l'afany d'aventura del periodista, el cor i l'amistat s'imposaran a la bogeria. Aquesta és la història d'unes vides al límit en la turbulència del nostre món.


SIERRA I FABRA, Jordi. Les Filles de les Tempestes: el cinquè cristall.

La Joa intueix que el cristall que li va deixar la seva mare és la clau per tornar a establir el contacte amb ella. Totes les Filles de les Tempestes havien desaparegut amb el seu cristall... Tret de dues, la seva mare i la de l'Amina. Necessiten trobar la tercera dona que els pugui donar la pista definitiva per unir les seves forces: Indira Pradesh, nascuda d'una de les Filles de les Tempestes a l'Índia. Tanmateix, convèncer la Indira no serà fàcil. La seva dura vida l'ha convertit en una dona escèptica i amoral amb uns poders extraordinaris.
Y a més a més:

BOWLER, Tim. Última llamada

FUENTE, Josep M. de la. La capsa de la fi del món

FUNKE, Cornelia. El lladre de gorres

IGERABIDE, Juan Kruz. Rostros sobre Bagdad

MASFERRER, Mariona. El cosí de Cuba

MÉS DE CINEMA

Vam llegir l'Alicia durant el febrer del 2009 i recordo que alguns de vosaltres vau comentar que us va agradar més del que pensaveu que us agradaria. Aviat tindreu l'oportunitat de veure una nova versió cinematogràfica. Aquesta vegada a càrrec de Tim Burton. Aquest director pot agradar o no però és ben cert que les seves pel·lícules són un festival d'efectes i de colors. Per obrir boca us adjunto el trailer en castellà que es pot veure al Youtube.

miércoles, julio 15, 2009

HARRY POTTER I EL MISTERI DEL PRÍNCEP ARRIBA ALS CINEMES
No se per quina raó és avui i no divendres que s'estrena la penúltima entrega del nen mag, però de totes fomes ja tenim una bona raó per anar al cine aquest proper cap de setmana. Aquesta crítica que us penjo no es gaire bona però estic segura que als fans de la sèrie això no serà una raó per no apropar-se a la pantalla i gaudir de les noves aventures d'en Harry i els seus amics.
Us adjunto també el trailer per tal que us feu una idea del que us espera si es que decidiu anar a veure-la i espero que em feu algun comentari al respecte.

Us faig un enllaç a una altra crítica de la peli, aquesta vegada més a favor.

martes, julio 14, 2009

ARTICLE SOBRE LIJ
Al número 368 del suplement Culturas de La Vanguardia del passat dimecres 8 de juliol trobareu un interessant reportatge sobre literatura infantil i juvenil.

viernes, julio 10, 2009

LLISTAT DE LECTURES DEL CLUB JUVENIL - CURS 2009-2010
Ja tenim confirmat el llistat de lectures del proper curs. Us l'avanço per tal que pugueu tenir lectures per a l'estiu ja que alguns de vosaltres m'ho vau demanar per poder tenir alguna lectura enllestida.
He intentat com sempre recollir algun dels vostres suggeriments i a la vegada representar en el llistat tot tipus de generes. Crec que la tria es prou atractiva i desitjo que els llibres us agradin més que els d'aquests any.
Aquí els teniu:
30 d'octubre, PRESENTACIÓ DEL CLUB
27 de novembre, ABDEL-FATTAH, Randa. Per què tothom em mira això del cap?
18 de desembre, SCHMITT, Eric Emmanuel. El señor Ibrahim y las flores del Corán.
22 de gener, MEYER, Stephenie. Crepuscle (també el tenim en castellà)
26 de febrer, HADDON, Mark. El curiós incident del gos a mitjanit.
26 de març, TEIXIDOR, Miquel. L'ocell de foc.
23 d'abril, MARTÍN GAITE, Carmen. Caperucita en Manhattan.
28 de maig, SCHLINK, Bernhard. El lector
18 de juny, CARRANZA, Maite. La maledicció d'Odi. COMIAT.

jueves, julio 02, 2009

VIDEO CONFERÈNCIA
Per obrir boca i abans de començar el proper curs del club us convidem a participar el dimecres 14 d’octubre a les 19.00 hores en una video conferència entre els nois i noies del club i tothom que vulgui participar, i els nois i noies de la Escuela Audiovisual Infantil de Belen en Colòmbia. L’activitat es oberta a tothom que vulgui intervenir. La xerrada anirà al voltant de les noves tecnologies.