viernes, diciembre 12, 2008



NOVETATS NOVEL·LA NADAL’08

Las crónicas del límite, 2: El cazatormentas
Stewart, Paul ; Riddell, Chris

Després de viure uns anys amb els pirates aeris, el jove Twig comença un nou viatge a bord del Caçatempestes acompanyat pel capità Lobo Tizón i la resta de la tripulació per viatjar a través de l’Espessor del Crepuscle, una zona lúgubre i ombrívola del Límit, en busca de la Gran Tempesta.
Hauran d’arribar fins el centre de la tempesta per aconseguir meteoprax., una substància plena d’energia i poder que la ciutat de Sanctaprax necessita per no quedar a la deriva...


La tribu
Bondoux, Anne-Laure

Com totes les rates de la seva tribu, a en Balboa li agrada rondar pel port, buscant peix fresc. Un dia, descobreix que els seus han mort en estranyes circumstàncies. Tot sol, haurà de fer front a la gana, la por i les rates de les clavegueres, entre les quals guanyarà fidels amics i enemics temibles. Però quan descobreix que els humans han programat l’extermini de totes les rates de la ciutat, només veu una solució: fugir. Per a en Balboa i els seus companys d’exili, les peripècies no han fet més que començar. Valent, humil i decidit, en Balboa tractarà de guiar la seva nova tribu cap a una terra llunyana i ideal, un món de pau que, segurament, hauran de construir entre tots.


Les màgiques nits de Prada
Joan i Arinyó, Manuel

L’Ot té disset anys, i la seva germana Iris, quinze. Amb els seus pares van a la Universitat d’Estiu de Prada. Un cop allà, aviat veuran que comencen a passar coses estranyes als cursos de la Universitat Llegendària d’Estiu: robatoris, marques misterioses a les habitacions, monitors que emmalalteixen amb símptomes d’enverinament, intoxicacions... alguns d’aquests fets sembla que estan relacionats amb les llegendes que s’expliquen. Podríem dir que la realitat es confon amb la ficció.


Cròniques d’un rei
Labrado, Víctor

Temps era temps, els herois construïen el món. La mar cantelluda d’ones, o les serres de cresta blava, incitaven pobles i herois a l’aventura. Era l’època irrepetible dels castells que creixien en la roca. Cròniques d’un rei recrea la llegenda dels primers valencians i del seu heroi, el mític rei Jaume I.


Diario del primer amor
May, Judy

Em dic Luna. I et confessaré una cosa: jo mai havia cregut massa en l’amor. Les històries de príceps blaus, papallones a l’estómac i “van-ser-feliços-per-sempre” sempre m’havien semblat una tonteria per a nenes cursis, a tu no? Pot ser per això, quan vaig conèixer a l’Arturo, em vaig comportar com acostumo a fer amb tots els espècimens del gènere masculí; em vaig transformar en la noia de gel. Què vaig aconseguir? Doncs que entre els dos saltaran espurnes, i, per a ser sincera, no precisament de “bon rotllo”.

Ara la pregunta del milió és... per què no puc deixar de pensar en ell?


El Hobbit
Tolkien, J.R.R.


Bilbo, el Hòbbit, és un personatge afable i tranquil, amic de l’existència ven reglamentada i de costums inamovibles. Però és, alhora, hereu de l’esperit aventurer del seu avantpassat viatger. I és aquest esperit que encoratjarà el mag Gandalf per viure, juntament amb Bilbo, les grans aventures d’aquesta novel·la. Una història fantàstica en la qual el lector se sent transportat a l’univers creat per l’autor d’El senyor dels anells.


Crónicas vampíricas II: Conflicto
Smith, L.J.


Stefan Salvatore, el principal sospitós del assassinat del professor d’història, ha desaparegut. L’Elena està convençuda de que no ha estat ell, però per provar la seva innocència, primer ha de trobar-lo... i això no serà fàcil si abans no descobreix qui s’ha apoderat del seu diari i l’utilitza per turmentar-la; o com frenar a en Damon, el germà del Stefan, que la persegueix i té amenaçats als seus éssers propers.


El guardián del tiempo
Winterson, Jeanette


El temps s’ha tornat boig: ara corre veloç, ara s’atura; uns dies són més curts, altres són llanguíssim, i, el que és pitjor, Londres es veu assolat per terribles tornats que fan desaparèixer la gent sense deixar ni rastre. Només una persona sembla conèixer el què està passant: és l’Abel Darkwater, un tenebrós col·leccionista que assegura que el Guardià del Temps, un rellotge alquímic, és l’únic capaç de controlar la situació.
Fa quatre anys en va perdre la pista. La parella que se l’anava a ensenyar va desaparèixer amb ell i ara en Darkwater està convençut de que Silver, la filla òrfena, pot ajudar-lo a recuperar-lo...

No hay comentarios: