martes, noviembre 18, 2008


NOVETATS NOVEL·LA NOVEMBRE’08

La clau secreta de l’univers
Hawking, Lucy ; Hawking, Stephen


El que més li agrada fer al George en aquest món és mirar els estels. També li agradaria tenir un ordinador per navegar i conèixer més coses sobre l’univers, però sap que això és molt difícil. A casa seva, els seus pares són tan ecologistes que no volen sentir a parlar del progrés ni de la ciència. El que encara no saben és que l’enemic és molt a prop: acaba d’arribar un nou veí que... Ui! És un científic eminent, i això només pot significar una cosa pels pares d’en George: perill. Si s’haguessin imaginat el que esperava al seu fill, mai l’haurien deixat entrar a casa seva...

Amb La clau secreta de l’univers, Stephen Hawking i la seva filla Lucy han aconseguit apropar els petit, i no tan petits, a les meravelles i secrets de l’univers, i demostrar-nos que la ciència també pot ser divertida i apassionant.


El secreto de If
Alonso, Ana ; Pelegrín, Javier

L’autèntic secret del regne d’If no resideix a la seva laberíntica torre invisible ni a les seves criatures màgiques, sinó en una força molt més poderosa que no pot tocar-se i que es troba dins de cadascun de nosaltres.

Premi El Barco de Vapor 2008.


La llegenda de Sleepy Hollow ; Rip Van Winkle
Irving, Washington

Si Washington Irving hagués escrit només els dos deliciosos relats d’aquest volum, hauria merescut sens dubte el lloc d’honor que ostenta en la literatura nord-americana. A La llegenda de Sleepy Hollow relata la història d’Ichabod Crane, un mestre esprimatxat i imaginatiu que, per alleujar les seves ànsies d’amor i posar remei a la misèria en què viu, es proposa aconseguir la mà d’una rica hereva. Però en el seu camí, el malgirbat pedagog haurà de rivalitzar amb el temible Brom bones, un jove robust i bromista que compta amb dos aliats molt valuosos: l’espectre d’un genet sense cap, que té aterrida tota la vall, i la imaginació febril del mateix Ichabod. El relat barreja hàbilment realitat i fantasia i s’impregna d’un refinat to humorístic, uns trets que també són presents a Rip Van Winkle.

En aquest segon conte, l’afable però indolent Rip viurà l’experiència de la seva vida un dia en què, per evadir-se de les esbroncades constants de la seva dona, se’n va a caçar a la muntanya i s’adorm. Quan es desperta, vint anys més tard, descobreix que tot, llevat d’ell mateix, ha canviat.


La metamorfosis y otros relatos
Kafka, Franz

...un gran escriptor com Kafka no pretén descriure l’arbre, sinó el sòl sobre el que s’alça. I aquest sòl, que era el seu, no és tan diferent al nostre.


El vas de plata
Marí, Antoni

El vas de plata evoca amb una mirada tendra i de vegades irònica els anys d’infància i adolescència de Miquel, el protagonista i narrador del llibre. La solitud, els petits secrets i entremaliadures, la por al que és desconegut o la mateixa mort van marcant l’aprenentatge moral del protagonista. L’estil senzill i espontani que Antoni Marí desplega a l’obra ens transmet de manera molt intensa i entranyable l’encant d’uns anys irrepetibles.


Zara y el librero de Bagdad
Marías, Fernando

Una bomba esclata a la Barcelona de 1938.
Un míssil destrueix un dormitori a Bagdad.
60 anys de diferència.
Distintes guerres. Les mateixes víctimes. El mateix exili
Estem condemnats a repetir la història?


La brusa vermella i altres contes
Rodoreda, Mercè


Recull de contes que presenten els estats d’ànim d’un seguit de personatges que reprodueixen elements de la psicologia humana. Històries sobre el pas del temps, la pèrdua de la joventut, la soledat, la felicitat..., escrites en una prosa evocativa i lírica, d’una gran força expressiva.


La perla
Steinbeck, John


Basada en una llegenda mexicana, aquesta petita obra mestra de John Steinbeck narra les peripècies d’un pobre pescador indígena que troba la perla més bella del món, però és víctima de l’engany i de la pressió d’una societat materialista, molt diferent a la seva. No obstant això, el pescador, Kino, no renuncia a un món d’il·lusions que només els diners i la societat dels blancs li poden proporcionar, i aquesta paradoxa provoca el conflicte interior del personatge. Narrat amb un lirisme extrem, aquest relat commovedor, d’estudiada simplicitat, té un sentit al·legòric alliçonador: la saviesa comporta la pèrdua de la innocència i, com la mateixa perla, es gesta en el sofriment.


Despertar
Smith, Lisa Jane

“És l’hora, Stefan”, va pensar l’Elena. I, amb suma delicadesa, va atreure de nou la boca del noi cap abaix, ara cap al seu coll.”

Stefan Salvatore, el nou alumne de Fell’s Church, arrossega amb ell un misteriós passat i també a algú que només vol venjança, el seu germà Damon. En la Itàlia renaixentista, els germans Stefan i Damon Salvatore van enfrontar-se per l’amor d’una jove. Segles més tard, tornaràn a fer-ho per Elena Gilbert, la noia més popular de l’institut, que desconeix la seva autèntica identitat.

Podreu descarregar i llegir el primer capítol de la novel·la en aquesta web.


Dràcula
Stoker, Bram


El viatge de Johathan Harker al castell del comte Dràcula havia d’haver estat un viatge de negocis i plaer. Però abans d’arribar-hi, el jove intueix terribles secrets i, ja al castell, viu un seguit d’experiències que superen qualsevol fantasia. El pervers Dràcula ha gaudit de la paciència dels segles per ordir amb cura el seu trasllat a Anglaterra. La descoberta d’aquesta intriga angoixa tant el jove Harker, que cau en una follia transitòria, impotent davant la malignitat i els poders del vampir. Mestrestant, els fets es van succeint d’una manera irreversible.


Mimus
Thal, Lilli

Tras molts anys d’enfrontaments, sembla que el regne de Vinland està disposat a signar la pau amb el regne de Monfiel. Però, en realitat, tot és una trampa d’en Teodor, el rei vinlandès, per a destruir els seus enemics.

Només en Florín, el príncep hereu de Monfiel, es lliura d’ésser empresonat a les masmorres, tot i que li espera una condemna molt més humiliant: haurà de convertir-se en l’aprenent d’en Mimus, el bufó de la cort, el personatge més impredecible i enigmàtic de tot el castell.

Florín ho ha perdut tot: el prestigi, la llibertat, la dignitat i, fins i tot, el dret a tenir ànima, i en qualsevol moment també pot perdre la vida.

Però el malson no ha fet més que començar... Fins on està disposat a arribar en Teodor? Li queda alguna esperança a en Florín? Serà Mimus el seu salvador, o el seu botxí?

1 comentario:

club juvenil 9barris dijo...

Després d'haver estat seduïda pels vampirs de Crepuscle vaig intentar que em seduïssin els vampirs de les Cróniques Vampíriques, així que em vaig llegir Despertat i el llibres és bastant dolent. No se si llegiré la segona part.
Isabel